Ce trebuie să faci dacă pâlpie becurile în casă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu e nimic neobișnuit ca uneori becurile să pâlpâie și nici nu s-ar putea spune că e o problemă severă, ci mai mult enervantă. Cu toate acestea, problemele minore care determină aprinderea intermitentă a luminilor și pâlpâirea pot conduce la alte probleme electrice, care ar putea deveni probleme cu adevărat grave și costisitoare, așa că cel mai bine este să nu amânați rezolvarea acestui aspect, oricât de minor ar părea la prima vedere.

În foarte multe cazuri, luminile care pâlpie conduc în timp la supratensiuni electrice, la defectarea cablurilor și chiar la incendii electrice, prin urmare reprezintă un pericol.

De ce pâlpie becurile – cauzele posibile

Ar trebui să începem prin a spune că nu este deloc recomandat să ignorați luminile care pâlpâie. Sunt supărătoare, dar mai ales periculoase. În mod firesc, primul pas în rezolvarea acestei probleme ar fi să schimbați becul. Dar dacă pâlpâirea persistă chiar și cu un bec nou, probabil că trebuie să analizați mai profund problema. Iată câteva lucruri de reținut atunci când decideți să schimbați becul:

  • Toate becurile au durata lor de viață. Becurile fluorescente tind să pâlpâie mai mult decât becurile LED sau alte tipuri de becuri din cauza temperaturii, ciclurilor de încălzire și durata becurilor. Chiar și becurile cu LED și întrerupătoarele cu dimmer pot să pâlpâie. Deoarece dimmerul funcționează, de obicei, pentru o încărcătură electrică mai mare, în timp ce LED-urile sunt de joasă tensiune, lumina va pâlpâi. În acest caz, trebuie să luați în considerare compatibilitatea becului înainte de a efectua instalarea.
  • Becurile care nu sunt montate strâns pot cauza o pâlpâire din cauza unei pauze în conexiune. Trebuie doar să strângeți becul mai bine pentru a vă asigura că fluxul de curent este stabil. Dar nu uitați să stingeți lumina și, eventual, să așteptați să se răcească becul înainte de a-l strânge mai bine.
  • Întrerupătoarele de proastă calitate sau montate greșit pot provoca pâlpâirea becurilor din cauza lipsei de conexiune dintre bec și întrerupător. Dacă ați încercat deja să aprindeți și să stingeți lumina, dar problema tot persistă, va trebui să înlocuiți întrerupătorul. Este cel mai indicat să apelați la un electrician profesionist pentru a evita alte probleme.
  • Dumneavoastră și vecinii împărțiți același circuit electric, dar uneori poate fi atât de încărcat din cauza lor, întrucât ar putea conduce la pâlpâirea becurilor din locuința dumneavoastră. Deoarece toate transformatoarele sunt conectate, această tracțiune de energie electrică determină o scădere a tensiunii care este alimentată prin liniile de alimentare, ceea ce va face ca lumina să clipească. Dacă nu afectează utilizarea de curent electric, nu este ceva pentru care trebuie să vă faceți griji. În schimb, puteți contacta un utilitar electric care poate mări dimensiunea transformatorului care va împiedica căderea de curent sau poate monta un transformator suplimentar.
  • Tensiunea de fluctuație este modificarea aleatorie și repetată a fluxului de energie electrică. Dacă apare pâlpâirea atunci când porniți un aparat care necesită o cantitate mare de energie, fluctuația de tensiune este de vină. Acest lucru este cauzat de faptul că aparatul utilizat necesită mai multă energie decât cea furnizată. Cu toate acestea, în cazul în care pâlpâirea continuă după utilizarea aparatului, poate fi vorba despre o problemă mai gravă și va necesita investigații suplimentare și posibile reparații electrice. Cablajul care a fost proiectat pentru a gestiona tensiuni mai mici de energie, de asemenea, poate fi responsabil pentru fluctuațiile de tensiune. Unele deteriorări cauzate de insecte pot afecta fluxul electric și pot conduce la defectarea electricității. Pentru a diagnostica sursa fluctuațiilor de tensiune, un electrician poate folosi echipamente specifice fără să fie necesar un acces direct la cabluri.

Dacă aveți lumini în locuință care pâlpie și problema persistă chiar dacă ați schimbat becul, atunci trebuie să contactați un electrician. Ignorarea acestei probleme electrice poate duce la agravarea situației. Un electrician vă poate ajuta mai ales dacă nu sunteți familiarizați cu problemele electrice, nu știți ce anume să căutați pentru a descoperi cauza problemelor sau nu știți cum să remediați problema.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *