De ce să apelați la o firmă de instalare aer condiționat?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Instalarea și întreținerea aparatelor de climatizare sunt operațiuni deosebit de importante, care influențează eficiența, performanța și durata de funcționare a unui sistem, motiv pentru care este indicat să apelați la o firmă instalare aer condiționat. Chiar dacă unele modele, precum aerul condiționat portabil sau aerul condiționat split, solicită lucrări simple de instalare, tot este recomandat să apelați la specialiști. Este adevărat că unii furnizori de sisteme de climatizare pot oferi, de asemenea, servicii de instalare și întreținere, însă majoritatea instalărilor și a altor servicii sunt efectuate de operatori specializați.

O firmă instalare aer condiționat poate să fie specializată în instalări interne sau comerciale, însă majoritatea lucrează în toate sectoarele. Unele firme de instalare și servicii de întreținere aer condiționat pot reprezenta o marcă unică de aer condiționat, adesea de înaltă calitate. De asemenea, numeroase firme de instalare și servicii de întreținere climatizare pot oferi o gamă extinsă sau specializată de servicii, cum ar fi sisteme de detectare a incendiilor, sisteme de control, asigurarea calității sistemelor noi și existente, inspecția și testarea serviciilor esențiale și servicii de inginerie și proiectare.

Profesioniștii în climatizare și refrigerare sunt specialiști în domeniul instalării, întreținerii și reparării sistemelor și echipamentelor de climatizare și de refrigerare industriale, comerciale și de uz casnic. Mai mult decât atât, orice persoană care manipulează gaze de refrigerare care prezintă risc de emisie – fie substanțe care diminuează stratul de ozon, fie gaze sintetice cu efect de seră – necesită o licență națională de manipulare a agentului frigorific.

Cât de important este ca aparatul de aer condiționat să fie instalat corespunzător?

Rolul unui aparat de aer condiționat este să ofere confort  atât pe timpul verii, cât și iarnă. Vorbim despre confort asociat atât cu temperaturile, cât și cu nivelul de umiditate. De asemenea, aparatul de aer condiționat vă protejează locuința și toate lucrurile din ea. Poate nu v-ați gândit la acest aspect, dar căldura și umiditatea pot umfla mobilierul din lemn, pardoseala și grinzile și pot deteriora și alte finisaje. Pe timpul verii, subsolurile devin umede și prielnice pentru formarea mucegaiului. Astfel, investirea într-un sistem de aer condiționat eficient din punct de vedere energetic poate fi un proces complex.

În mod fundamental, cel mai bun sistem de aer condiționat pentru casa dumneavoastră este cel care poate răci sau încălzi încăperile dorite în mod eficient pentru cel mai mic cost. Alegerea aparatului potrivit este foarte importantă, la fel și instalarea corespunzătoare. Fiecare locuință este unică și are propria sarcină termică care definește nevoile sale de răcire. Aceste nevoi sunt determinate de mai mulți factori, printre care suprafața calculată în metri pătrați, suprafața pereților expuși, tipul și suprafața ferestrelor, tipul de izolație realizată în interiorul și la exteriorul casei și dacă sunt copaci care oferă umbră.

Capacitatea sistemului de manipulare a aerului și a canalului trebuie, de asemenea, să corespundă corect. Cel mai important, totuși, este selectarea dimensiunii și eficienței potrivite a unității de climatizare (sau a condensatorului). Unitățile de condensare a aerului sunt evaluate în tone de capacitate de răcire pentru a descrie rata maximă de eliminare a căldurii dintr-un spațiu condiționat. Capacitatea este exprimată în unități termice britanice (BTU) pe oră. O tona de răcire este egală cu 12.000 BTU.

Dar, în timp ce două aparate de aer condiționat ar putea fi clasificate pentru același tonaj, ele ar putea fi complet diferite în ceea ce privește eficiența energetică. Sistemele mai vechi și mai puțin eficiente pot avea un rating cuprins între 10 și 12, în timp ce noile unități de înaltă eficiență pot avea un rating de până la 20. Această diferență în eficiența energetică ar putea însemna anual costuri de energie mult diminuate.

Pentru a alege cel mai potrivit sistem pentru locuința dumneavoastră, este indicat să apelați la o firmă instalare aer condiționat, care vă poate ajuta cu profesioniști cu ani de pregătire și cu experiență în echipamentele actuale. Aceștia vă pot explica care sunt opțiunile de răcire pentru locuința dumneavoastră și modul în care fiecare va funcționa. O firmă instalare aer condiționat poate proiecta și recomanda sistemul de răcire eficient din punct de vedere energetic, astfel încât să reduceți consumul de energie la domiciliu și să economisiți bani.

Cum se desfășoară instalarea unui aparat de aer condiționat?

Dacă ați ales un sistem de aer condiționat eficient și performant, cu siguranță doriți să beneficiați și de o instalare adecvată, pentru a vă bucura de avantajale pentru care ați plătit bani în plus. Iată de ce este recomandat să apelați la o firmă instalare aer condiționat. Întâi de toate, vi se vor explica toate aspectele legate de instalarea aparatului, și anume dacă include realizarea unor orificii pentru conducte sau pentru cabluri. De asemenea, vi se va explica dacă alte sisteme de uz casnic ar putea fi afectate sau dacă ar trebui să fie dezactivate întreruptoarele și pentru cât timp. Procesul de instalare al unui aparat de aer condiționat nu este chiar curat.

Deoarece fiecare casă este diferită, o firmă instalare aer condiționat va fabrica și va personaliza toate conductele metalice, conductele de alimentare cu lichid de răcire și liniile de alimentare cu gaz. Acest lucru asigură faptul că toate componentele sistemului se potrivesc și funcționează corect conform specificațiilor producătorului și vă oferă ani de confort fără probleme. De asemenea, o firmă instalare aer condiționat se asigură că toate echipamentele noi se conformează specificațiilor producătorului, că sunt respectate nivelurile adecvate de confort, iar zgomotul realizat de funcționarea aparatului este în limitele normale.

Prin dubla verificare a tuturor elementelor de la monturile suflantei la conexiunile conductelor la cabluri, tehnicienii profesioniști reduc sau elimină costurile viitoare de service și prelungesc durata de viață a întregii unități. O firmă instalare aer condiționat cunoaște codul electric curent și este instruită să manipuleze în siguranță agentul frigorific utilizat în toate sistemele moderne de climatizare. În general, o astfel de firmă este autorizată să lucreze cu orice tip de sistem sau aparat de gaze rezidențiale, comerciale sau industriale.

Consecințele instalării necorespunzătoare a aerului condiționat

Performanța și eficiența oricărui nou sistem pe care îl cumpărați se află în mâinile instalatorului, iar dacă instalarea este incorectă, echipamentul achiziționat nu va oferi confortul și economiile de energie pe care le așteptați. O firmă instalare aer condiționat trebuie să respecte mereu instrucțiunile producătorului și să aplice cele mai bune practici din industrie atunci când instalează noi echipamente de încălzire și răcire. Când instalarea nu se ridică la aceste standarde, pot apărea mai multe probleme.

-Instalarea incorectă diminuează eficiența aparatului de aer condiționat. Ratingul de eficiență de care ați ținut cont atunci când ați achiziționat sistemul de AC depinde de instalarea corespunzătoare. O instalare defectuoasă poate determina ca noua unitate să consume energie în exces, majorând astfel facturile de utilități. Într-un final, toți banii pe care i-ați investit într-o unitate cu eficiență ridicată nu vor produce beneficiile pe care le așteptați.

-Instalarea incorectă a aparatului de aer condiționat împiedică performanța. Noua unitate de încălzire sau răcire poate fi împiedicată să furnizeze aerul fierbinte sau rece pe care îl așteptați. O instalare necorespunzătoare poate determina ca aparatul să funcționeze în permanență, pentru ca aerul să ajungă la temperatura dorită și astfel se va consuma foarte multă energie inutilă.

-Instalarea incorectă scurtează durata de viață a sistemului. O instalare necorespunzătoare poate forța sistemul să funcționeze în condiții mai puțin dezvoltate decât cele ideale, rezultând astfel numeroase defecțiuni. De-a lungul timpului, acest stres generat de instalarea necorespunzătoare inițială, poate duce la deteriorarea definitivă a sistemului mult înainte de vreme.

O firmă instalare aer condiționat oferă, de asemenea, și lucrări periodice de întreținere a sistemului. În general, este recomandată măcar o singură verificare profesională pe an.

Întreținerea aparatului de aer condiționat îmbunătățește eficiența și performanța sa, așa că facturile de energie vor fi mai mici, iar mediul interior mai confortabil. De asemenea, întreținerea sistemului îi prelungește durata de funcționare, evitând astfel cheltuielile precoce de înlocuire. În cele din urmă, lucrările profesionale de întreținere previn necesitatea reparațiilor. Menținerea corectă a sistemului de AC înseamnă mai puține șanse de defecțiuni și mai puține cheltuieli.

O întreținere preventivă realizată de o firmă instalare aer condiționat implică, în primul rând, o inspecție vizuală a întregului sistem, adică a unității exterioare, a dispozitivului montat în interior, a conductelor și conectorilor, pentru a depista eventualele semne care indică un sistem nesănătos sau defectuos. Astfel de indicii includ rugina, apă, exces de umiditate sau condens, conducte necorespunzătoare sau care nu sunt bine etanșate. Lăsate necontrolate, toate aceste lucruri pot reduce eficiența sistemului. Un astfel de serviciu oferit de o firmă instalare aer condiționat îmbunătățește performanțele și împiedică nevoia de alte reparații.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *