Becurile LED – opțiuni de iluminare care te ajută să economisești bani și energie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Becurile cu LED oferă posibilitatea de a ne lumina locuința, utilizând aceeași cantitate de lumină, dar cu un cost mult mai mic. În general, o gospodărie medie dedică aproximativ 5% din bugetul său pentru energie iluminatului. Trecerea la iluminarea eficientă din punct de vedere energetic este una dintre cele mai rapide metode de reducere a facturilor de energie. Optând pentru becuri LED, puteți economisi pe an sume impresionante de bani.

Becurile cu incandescență nu mai sunt produse, așa că apar pe piață noi tipuri de becuri LED și corpuri de iluminat compatibile cu becuri LED. Poate că ar trebui să mai revizuim încă odată principala diferență dintre becurile cu incadenscență și becurile LED. Becurile tradiționale cu incandescență foloseau multă energie pentru a produce lumină și nu mai sunt produse azi. După cum bine știți, 90% din energie este emisă sub formă de căldură. Energia pierdută înseamnă bani pe care îi aruncăm. Becurile cu LED consumă mult mai puțină energie, oferindu-ne totuși cantitatea de lumină de care avem noi, plus diferite opțiuni de culori și temperaturi. Iar dacă optăm pentru becuri LED inteligente, stilul nostru de viață se va bucura de mai mult confort și relaxare.

Astăzi, avem la dispoziție mai multe opțiuni în ceea ce privește iluminarea eficientă din punct de vedere energetic. Cele mai populare sunt becurile cu halogen, becurile fluorescente compacte și becurile cu LED, LED fiind abrevierea pentru diodă emițătoare de lumină. Deși becurile moderne pot costa mai mult decât becurile tradiționale cu incandescență, pe parcursul timpului vor economisi bani, deoarece folosesc mai puțină energie. Pentru a vă bucura de economii și mai mari de energie și de bani, puteți opta pentru becuri LED smart, adică becurile cu senzori de mișcare, cu senzori de voce, becuri reglabile, cu telecomandă, prevăzute cu cronometre sau fotocelule care economisesc energia electrică prin oprirea luminilor atunci când nu sunt utilizate.

Becurile cu LED sunt potrivite și pentru iluminarea exterioară, mai ales dacă obișnuiți să lăsați lumina aprinsă pe tot parcursul nopții. Aceste corpuri de iluminat vor economisi bani și energie, în timp ce toți membrii familiei se vor bucura de siguranță la lăsarea serii. Majoritatea becurilor cu LED sau CFL pot fi folosite în aplice sau felinare, pentru a fi protejate de factorii exteriori, precum temperaturi ridicate sau scăzute, ploi, ninsori sau umiditate. Becurile cu LED au fost testate pentru a rezista la ploaie și la zăpadă, așa că pot fi utilizate împreună cu diferite tipuri de corpuri de iluminat pentru exterior. Optați pentru dispozitive de iluminare exterioară dotate cu funcții precum senzor automat de oprire și senzori de mișcare.

Dioda emițătoare de lumină sau LED-UL reprezintă un semiconductor care transformă energia electrică în lumină. Inițial, LED-urile au fost folosite pentru indicatoare și semafoare, însă azi LED-urile sunt una dintre cele mai eficiente tehnologii care dezvoltă rapid alte și alte tehnologii. Becurile cu LED utilizează doar 20% -25% din energie și au o durată de viață mai mare de 15 sau chiar de 25 ori în comparație cu becurile incandescente tradiționale. De asemenea, în comparație cu incandescentele cu halogen, LED-urile folosesc 25% -30% din energie și sunt de 8 până la 25 de ori mai durabile.

Becurile cu LED sunt disponibile într-o mulțime de variante și pot înlocui fără probleme becurile incandescente tradiționale de 40 W, 60 W și 75 W. În plus, majoritatea corpurilor de iluminat moderne sunt compatibile cu becurile LED, fie că vorbim de aplice de exterior, plafoniere, candelabre, veioze sau lustre. Corpurile de iluminare încastrate, spoturile, lămpile de birou precum și benzile luminoase funcționează foarte bine cu becuri LED. 

De asemenea, becurile cu LED sunt disponibile într-o varietate de culori și temperaturi, pot beneficia de tehnologie inteligentă, pot fi reglate sau beneficiază de alte caracteristici convenabile, cum ar fi senzorii de mișcare. LED-urile funcționează bine în interior și în exterior datorită durabilității și performanței lor în medii reci.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *